21 mei 2011

Hang een mezenkastje in de (school)tuin

Gedragsecologe Jenny De Laet van de Gentse Universiteit, zoekt veertig gezinnen binnen de Gentse stadsring die volgend broedseizoen een nestkastje voor mezen willen ophangen. Met deze mezenkastjes wil ze wetenschappelijk onderzoek doen naar de mezenpopulatie in de stad.

Een ideaal project voor de klas? Het enige wat je moet doen is het kastje ophangen en elke week eens kijken of er al eitjes liggen en of er al jongen zijn uitgekomen. Als dat het geval is komt een van de onderzoekers de kleine meesjes ringen om daarna hun verspreiding over de stad te kunnen volgen.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar jenny.delaet@ugent.be

Op onze website http://www.hoogbegaafdleren.be/#/lager-onderwijs/wo-15/vogels-voor-de-webcam-89/ vind je bij de materialen Wereld Oriëntatie nog een aantal tips: nodig een vogelexpert uit, doe mee aan een project als "The Birdbox" of "Beleef de lente", probeer vogelgeluiden te herkennen met behulp van cd's of online websites, maak zelf een nestkastje,... er zijn zoveel mogelijkheden om het leren in en buiten de klas boeiend te maken voor elk kind.

0 reacties:

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP