9 mei 2011

Wat zouden WIJ doen met 30 miljoen?
In het nummer van maart 2011 van het Nederlandse tijdschrift Talent lazen we het artikel met de titel: "Wat gaan we doen met 30 miljoen?". Tja. In Vlaanderen hoeven we ons dit niet af te vragen. Middelen voor specifiek onderwijs aan hoogbegaafden zijn er niet.  In Vlaanderen zijn hoogbegaafde leerlingen geen prioriteit. Leerkrachten rooien het wel zonder extra middelen.

In Nederland wordt in het Regeerakkoord van het kabinet Rutte een bedrag van 30 miljoen gereserveerd om de kwaliteit van het onderwijs aan hoogbegaafden op te schroeven. Hoe in Nederland die 30 miljoen zal worden besteed wordt in mei 2011 bekend gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat er middelen worden vrijgemaakt. Eerder al werd met middelen van de Nederlandse overheid de leeromgeving ACADIN gecreĆ«erd. Op onze website www.hoogbegaafdleren.be staat deze leeromgeving te blinken tussen de materialen. Klik hier 

Acadin is een leeromgeving bedoeld voor hoogbegaafde leerlingen. Leerlingen kunnen via Acadin worden begeleid door externe begeleiders die hen op afstand coachen.

We zijn benieuwd wat onze noorderburen met deze 30 miljoen aan nieuwe middelen zullen realiseren. Ondertussen mijmeren wij nog een beetje verder. Niet over wat we gaan doen met subsidies, maar over wat we zouden doen.

0 reacties:

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP